Esiintyjät

 

 

stark (1).gif

Heikki

“Suomalainen H. Stark toimi ennen rekkakuskina Euroopassa. Nähtyään Varietee-esityksen Lyypekissä, päätti hän vaihtaa alaa ja aloitti esiintymällä rekka-autonsa lavalla yksin. Esiintyjät tulivat mukaan vuosien aikana yksi kerrallaan ja suosion kasvaessa esitys siirtyi rekan lavalta sisätiloihin.”

 

Heikki sai ensikosketuksen sirkukseen 2005 Kuopion Sirkuksessa ja sirkusmaailma vei hänet mukanaan. Heikki on tästä lähtien toiminut sivutoimisena sirkustaitelijana ja -ohjaajana ja hän on esiintynyt useissa esityskokonaisuuksissa ja tapahtumissa Suomessa ja ulkomailla. Hän on myös aktiivisesti mukana Kuopion Sirkuksen toiminnassa.

 

 

miss_acrolicious_500

Emilia

Miss Acrolicious opetti englantilaisessa sirkuskoulussa lapsia, mutta joutui vaihtamaan ammattia osallistuttuaan koulun oppilaille tarkoitettuun Talent-kilpailuun. Miss Acrolicious päätti vaihtaa paikkakuntaa ja päätyi liftaamalla H. Starkin kyytiin ja näin pääsitoteuttamaan suurta unelmaansa.”

Emilia on valmistunut Turun Ammattikorkeakoulun sirkuslinjalta vuonna 2005 ja hän on opiskellut sirkusta myös Venäjän valtion sirkuskoulussa Moskovassa (2004) sekä Lahden käsi- ja taidetollisuusoppilaitoksessa (1998-2000). Tämä pitkän linjan sirkuslainen aloitti sirkuksen vuonna 1989 ja on siitä asti esiintynyt Suomessa ja ulkomailla lukuisissa eri tapahtumissa.Tällä hetkellä Emilia toimii Kuopion Sirkuksen toiminnanjohtajana sekä freelance sirkus- ja burleskitaiteilijana. Hän on ohjannut useita Kuopion Sirkuksen menestyneitä Pakkassirkus esityksiä.

 

 

 

 

Embla (1).gif

Emma Räisänen

“Todennäköisesti ranskalaisyntyinen Miss Embla roikkui Montpellierilaisen Brasserien kattokruunussa ilmaisemassa itseään. H. Stark pelasti Emblan virkavallan kynsistä, otti hänet hoteisiinsa ja tarjosi hänelle paikan rekkansa lavalta.”

Emma aloitti sirkuksen 15-vuotiaana Kuopion Sirkuksessa. Viiden vuoden aikana Kuopion Sirkuksella hän ehti olemaan niin oppilaana kuin myös opettajana. Vuonna 2009 Emma lähti Ranskaan opiskelemaan sirkusta Academie Fratellini nimisessä koulussa ja valmistui sieltä sirkusartistiksi vuoden 2011 syksyllä. Tämän jälkeen Emma on toiminut freelancerina tehden opetus- sekä esiintymistöitä niin Suomessa kuin myös ulkomailla.

 

 

Alfonzo (1).gif

Aleksi Laurila

“Alfonzo tarttui mukaan Siperian pikku-Italiasta, missä hän työskenteli paikallisessa ravintolassa. Alfonzo on suuri taiteilijasielu, joka unelmoi olevansa tumma ja tulinen italiaano”

Aleksi valmistui Turun ammattikorkeakoulun sirkuslinjalta vuonna 2010. Ennen sirkuskoulua hän esiintyi Euroopan kaduilla useissa eri maissa. Sirkukseen hän tutustui vuonna 2004 Woltin aikuisakrobatiatunneilla ja aloitti ammattilaiseksi tähtäävän harjoittelun 2006. Nykyisin Aleksi toimii freelance taiteilijana ja sirkustaiteen ohjaajana Rovaniemellä. Hän on myös Tulitaideryhmä Kuumotuksen perustajajäsen.

 

 

 

 

Smak (1).gif

Markus Nivala

“Herr Smak on norjalainen katujonglööri, joka ukkosmyrskyn raivotessa etsi sateensuojaa ja kuivia vaatteita Starkin rekka-autosta ja nukahti sinne. Smak heräsi kahden päivän kuluttua esityksen alkaessa ja on siitä lähtien kuulunut kalustoon. “

Markus sai innostuksen sirkukseen olleessaan töissä Lahden kaupungin teatterilla samassa produktiossa Lahden sirkuskoululaisten kanssa. Hän on valmistunut sirkustaiteilijaksi Turun  ammattikorkeakoulun sirkuslinjalta vuonna 2010. Tämän jälkeen hän on toiminut päätoimisena sirkusartistina esiintyen Suomessa ja ulkomailla, sekä sirkusopettajana eri sirkuskouluissa ja -leireillä. Hän on myös Tulitaideryhmä Kuumotuksen perustajajäsen.

 

 

elinatähti (1).gifElina Kemppainen

Sävellys, piano, laulu

“Von Kempf on armoitettu taiteilija ja joka alan moniosaaja – omasta mielestään. Hän esiintyi voimistelevana trubaduurina puolalaisella torilla, kun H. Stark menetti hermonsa vihanneskojulla ja osti hänet hiljaiseksi. Kielimuurin ja muutaman minimaalisen (mutta varsin kohtalokkaan) väärinkäsityksen seurauksena von Kempf päätyi kapellimestariksi Starkin sirkusseurueeseen.”

Kuopiolainen Elina Kemppainen on toiminut säveltäjänä, sovittajana,orkesterinjohtajana ja muusikkona useissa sirkus- ja tanssiteoksissa sekä teatterimuusikkona mm. Kuopion kaupunginteatterilla. Kuopion konservatorion, Savonia-AMK:n ja Kuopion yliopiston kasvatti toimii lisäksi freelancer-muusikkona, musiikkialan yrittäjänä ja musiikkipedagogina. Päätoimenaan Elina opettaa pianon- ja yhtyesoittoa rytmimusiikkilinjalla Kuopion konservatoriossa, ja vapaa-aika kuluu omien bändien treeneissä ja moninaisten taideproduktioiden parissa. Elina on säveltänyt ja sovittanut esityksessä soitettavat musiikit

 

tähti_katja2 (1).gifKatja Koskinen

Saksofoni, huilu

“Puolan armeijan vaarallisin palkkasoturi Miss Kalashnikov määrättiin kaksintaisteluun pahimman vihollisensa kanssa Radomskon torille. Asekotelonsa avattuaan Kalashnikov huomasi vastustajan vaihtaneen hänen aseensa saksofoniin. Vaikka Miss Kalashnikov ei ollut ikinä nähnytkään saksofonia, sai hän ensi puhalluksella aikaan niin kovan ja korvia särkevän äänen, että vastustaja pakeni paikalta. H. Stark kuuli Kalashnikovin töräytyksen ja päätti palkata hänet rekkaansa sumutorveksi. Ajan myötä Miss Kalashnikov on löytänyt saksofonistaan myös muutaman uuden äänen.”

Katja on freelance-muusikko, joka on opiskellut musiikkia Kuopion konservatoriossa sekä Savonia-ammattikorkeakoulussa. Hän on työskennellyt Kuopion kaupunginteatterissa muusikkona vuosina 2006-2012 ja toiminut saksofonin- ja huilunsoiton opettajana kansalaisopistoissa sekä musiikkiopistoissa. Katja on keikkaillut vuosien varrella monissa eri kokoonpanoissa, sekä ollut mukana useissa eri produktioissa.

ahilius.gif

Aquila Ferreira

Kontrabasso

“Ennen basistin uraa Ahilius toimi erään saaren puolijumalana ja on tiettävästi ainoa ihminen, joka kykenee kuuntelemaan seireenien laulua ilmeenkään värähtämättä. H. Starkin ollessa Alexandroúpolin satamassa kiertuella, oli myös Ahiulus katsomassa esitystä. Hän huomasi, ettei orkesterissa ollut basistia ja näki siinä mahdollisuuden päästä tutustumaan maailmaan. “

Asuessaan Brasiliassa Aquila opiskeli musiikkia Escola de musica do Espirito Santossa. Muutettuaan Kuopioon hän on soittanut kontrabasistina monissa eri kokoonpanoissa ja projekteissa. Tällä hetkellä Aquila soittaa yökerhon jazz-bändissä, opiskelee ja työskentelee terveysalalla, sekä toimii Kuopion kansalaisopistossa kielen opettajana.

 

 

AP (1).gif

Antti-Pekka Rissanen

Rummut

“Mr. Dongin synnyinpaikka ja oikea nimi ovat tuntemattomia, myös hänelle itselleen. Hän on kuljeskellut ympäri Eurooppaa etsien identiteettiään, sisimmässään kuitenkin toivoen olevansa kiinalainen. Asetuttuaan hetkeksi Kiovaan Mr. Dong myi kaduilla itse tekemiään kiinalaisia kevätkääryleitä, joita maistettuaan H. Stark palkkasi Mr. Dongin kiertävän sirkuksensa kokiksi. Juuri ennen erästä esitystä, lyömäsoittajan kärvistellessä ruokamyrkytyksen kourissa, H. Stark sai suostuteltua Mr. Dongin rumpujen taakse. Tämä osoittautuikin sirkuksen kannalta terveellisemmäksi ja kannattavammaksi ratkaisuksi.”

Antti-Pekka on kuopiolainen rumpali. Hän valmistui Kuopion konservatoriosta muusikoksi v.2011 ja parhaillaan hän opiskelee Savonia-AMK:ssa musiikkipedagogiksi. Opiskelujen ohella A-P tekee muusikon töitä keikkaillen useiden eri kokoonpanojen kanssa. Monipuolisen keikkailun lisäksi hän on työskennellyt vuosien varrella mm. sotilassoittajana ja teatterimuusikkona.